بهگزارش میراثآریا، روز دوشنبه 12 دسامبر (21 آذرماه 1401) در جریان کنفرانس تنوع زیستی سازمان ملل متحد موسوم به COP15 در شهر مونترال کانادا، شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، سازمان جهانی گردشگری(UNWTO) و اتحاد مهماننوازی پایدار (the Alliance) همکاری جدیدی را اعلام کردند که میتواند بخشهای دولتی و خصوصی این حوزهها را در یک چشمانداز مشترک با هدف توقف و معکوس کردن روند از دستدادن تنوع زیستی تا سال 2030 گرد هم آورد.
بر اساس این چشمانداز، بخش جهانی سفر و گردشگری از دولتها، مشاغل و جامعه حمایت میکند تا چارچوب جهانی تنوع زیستی پس از سال ۲۰۲۰ را اجرا کنند و به تغییر رابطه انسان با جهان طبیعی کمک کند. امضاکنندگان این چشمانداز متعهد شدهاند که از طریق یکپارچهسازی پادمانهای حفاظت از تنوع زیستی با کاهش انتشار دیاکسید کربن، کم کردن تأثیر آلودگی، کاهش استفاده ناپایدار از منابع، و با حفاظت و احیای طبیعت و حیات وحش آن، رویکرد مثبت طبیعت به گردشگری را اتخاذ کنند.
این همکاری پس از انتشار گزارش «سفر و گردشگری مثبت در طبیعت» از سوی شورای جهانی سفر و گردشگری، بهطور مشترک با شرکت مشاورهای آنیموندیال انجام شد و بر توقف و معکوس کردن روند آسیب به طبیعت تمرکز دارد تا جهان بتواند از وضعیت تحلیل رفته فعلی خود بهبود یابد. این تعهدها شامل به حداقل رساندن آسیبهای مداوم و انجام اقدامات مثبت برای احیای طبیعت به منظور ایجاد منفعت کلی برای تنوع زیستی و کمک به دستیابی به خالص صفر (به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانهای) است.
تقریباً ۱۵۰ سازمان تاکنون برای این چشمانداز ثبت نام کردهاند که شامل گروههای هتلهای بین المللی، تورگردانان، آژانسهای مسافرتی، مقاصد و موسسات خیریه بینالمللی حیات وحش میشود.
در تکمیل قدرت بخش خصوصی، سازمان جهانی گردشگری، به عنوان صدای گردشگری در سطح حاکمیت جهانی، تلاش خواهد کرد تا دولتها و سازمانهای بینالمللی را با خود همراه کند و دیدگاه مشترک گردشگری را به عنوان ستونی برای حفاظت از حیات وحش و حفاظت از زیستگاه اعلام کند.
همچنین، پیشرفتها در این حوزه توسط دادهها و تحلیلهای قابل اعتماد سازمان جهانی گردشگری، از جمله ابتکار پیشگامانه اندازهگیری پایداری گردشگری (MST) و شبکه بینالمللی در حال رشد رصدخانههای گردشگری پایدار (INSTO) ، هدایت خواهد شد.
این چشمانداز آیندهای را پیشبینی میکند که در آن دولتها سیاستهایی را اجرا میکنند که پادمانهای حفاظت از تنوع زیستی را در سراسر عملیات و زنجیره تامین آنها یکپارچه میکند. این چشمانداز همچنین این بخش را قادر میسازد تا برای جلوگیری یا به حداقل رساندن اثرات منفی انسان بر طبیعت اقدام کند و نقشی فعال در حفاظت و احیای تنوع زیستی ایفا کند.
بر اساس دادههای UNWTO، یکی از اجزای این امر، شناخت بیشتر اهمیت اقیانوسهای پاک برای این بخش خواهد بود، به طوری که حدود ۴۰ درصد از «اقتصاد آبی» جهانی مربوط به گردشگری است.
جولیا سیمپسون، رئیس و مدیر عامل WTTC، گفت: سفر و طبیعت ذاتاً به هم مرتبط هستند. میلیونها نفر برای کشف طبیعت سفر میکنند و از طریق این سفرها ارتباطی را احساس میکنند که نمیتوانند از طریق صفحه نمایش کامپیوتر برقرار کنند. چه پیادهروی برای دیدن گوریلهای کوهستانی در رواندا باشد و چه غواصی در آبهای دریای سرخ، فرقی نمیکند. مردم میخواهند شگفتانگیزترین حیات وحش جهان را از نزدیک ببینند و لمس کنند تا روحشان احیا شود.
او ادامه داد: گردشگری حیات وحش سالانه بیش از ۳۴۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد میکند و از بیش از ۲۱ میلیون شغل در سراسر جهان پشتیبانی میکند. همکاری امروز بین WTTC، UNWTO و اتحاد مهماننوازی پایدار، که چشمانداز این بخش را برای توقف و معکوس کردن تلفات طبیعت تا سال ۲۰۳۰ رهبری میکند، نشان دهنده تعهد ما به حفظ این سیاره برای نسلهای آینده است.
زوریتسا اوروسویچ، مدیر اجرایی UNWTO و نماینده ویژه سازمان ملل متحد در ژنو، گفت: برنامه مردممحور برای تنوع زیستی مسیری به سوی گردشگری پایدارتر است. به عنوان بخشی از اتحاد گسترده سهامداران برای «سفر و گردشگری طبیعت مثبت»، UNWTO تعهد خود را به چارچوب جهانی تنوع زیستی COP15 برای تبدیل کردن گردشگری به نگهبان طبیعت نشان میدهد.
او همچنین اشاره کرد: مدلهای حکومتداری و کسبوکار جدید، افزایش ظرفیت برای نظارت بر تغییرات مثبت و افزایش مشاغل سبز، همه بخشی از راهحلی است که با هم پیش میبریم.
گلن ماندزیوک، مدیر عامل اتحادیه مهماننوازی پایدار، گفت: بهعنوان صنعتی که برای همه چیز از ساختمانهایمان گرفته تا جذب مهمان به مکانهای دیدنی در سراسر جهان، به دنیای طبیعی خود متکی است، ما اهمیت فوقالعاده بالای محافظت از سیاره زیبای خود را درک میکنیم.
او ادامه داد: همکاری بین بخشها و همکاریهای فرامرزی برای توقف و معکوس کردن روند از دست دادن تنوع زیستی امری ضروری است. ما مفتخریم که با WTTC و UNWTO برای کمک به انتقال رابطه صنعت با طبیعت و تبدیل گردشگری مثبت طبیعت به واقعیت همکاری میکنیم.
این سه نهاد از سازمانهای مسافرتی و گردشگری میخواهند که این چشمانداز را اتخاذ کنند.
شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) نماینده بخش خصوصی جهانی سفر و گردشگری است. اعضای آن شامل ۲۰۰ مدیر عامل، رئیس و رؤسای شرکتهای پیشرو مسافرتی و گردشگری جهان از همه مناطق جغرافیایی هستند که همه صنایع را پوشش میدهند. برای بیش از ۳۰ سال، WTTC متعهد به افزایش آگاهی دولتها و عموم مردم در مورد اهمیت اقتصادی و اجتماعی بخش سفر و گردشگری بوده است.
اتحادیه مهماننوازی پایدار هم شرکتهای مهماننوازی متعهد را گرد هم میآورد و از قدرت جمعی این صنعت برای ارائه تأثیر در سطح محلی و جهانی استفاده میکند. این اتحادیه با شرکتهای مهماننوازی پیشرو و شرکای استراتژیک برای رسیدگی به چالشهای کلیدی که سیاره ما و مردم آن را تحت تأثیر قرار میدهند، همکاری میکنند و منابع و برنامههای عملی را توسعه میدهند تا صنعت گستردهتر را قادر به فعالیت مسئولانه و رشد پایدار کنند. در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs)، آنها متعهد می شوند که اقدامات مستمر در زمینه حقوق بشر، اشتغال جوانان، اقدامات آب و هوایی و نظارت بر آب را انجام دهند.
گزارش از اسدالله حقانی
انتهای پیام/